L'Ajuntament vol blindar al màxim el nucli del centre de vehicles de transport de mercaderies

L’Ajuntament de Mataró vol alliberar el centre de la ciutat de vehicles de transport de mercaderies reservant als proveïdors zones adjacents als carrers de vianants del centre. Els proveïdors tindran espais reservats en exclusiva, amb un horari més ampli que l’actual i sense necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del centre. Les anomenades zones de distribució urbana de mercaderies – DUM- funcionaran de 8 del matí a 8 del vespre de dilluns a dissabte, i algunes també els diumenges i festius. La senyalització i posada en marxa de zones DUM pretenen facilitar la càrrega i descàrrega als proveïdors d’establiments comercials i empreses i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes, tenint en compte la proliferació de les compres a través d’internet. La previsió és que comencin a funcionar a principis de febrer.

Les zones de distribució urbana de mercaderies s’ubicaran preferentment al circuit de les muralles i als entorns de la plaça de les Tereses i el Camí Ral, sobretot reconvertint zones senyalitzades ara com a càrrega i descàrrega d’ús general. Properament se’n senyalitzaran un total de 13 a diferents punts. Els vehicles de distribució de mercaderies hauran d’utilitzar amb indicador horari i comptaran amb un temps màxim de 30 minuts. La senyalització serà la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcada amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell. També s’indicarà que es tracta d’una zona per a distribució urbana de mercaderies, l’horari d’ús i els vehicles que la poden utilitzar. A la llarga, i amb el bon funcionament d’aquesta mesura, el govern municipal té com a objectiu fer desaparèixer les barreres físiques que limiten l’accés al centre de la ciutat. 

L’Ajuntament treballa a hores d’ara en la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, i ho fa de la mà de la resta de grups municipals i amb els sectors comercial i empresarial de la ciutat. També es preveuen reunions informatives amb altres agents implicats i veïns en general.

Informa: C.Sánchez/A.Gual/J.Peñaranda

Tags: