L'Ajuntament suma esforços per ampliar el parc de lloguer assequible a Mataró

Es tracta d'un acord entre l'Ajuntament i la Cambra de la Propietat, que també s'obre a APIs, per aconseguir més propietats per al projecte "Lloguem!"

Amb l’objectiu d’ampliar el parc de lloguer assequible, l’Ajuntament de Mataró ha signat un conveni amb la Cambra de la Propietat de Mataró i el Maresme i Finques Castellà. D’una banda, la Cambra s’afegeix al projecte com a entitat col·laboradora en la captació d’habitatges que puguin beneficiar-se d’aquest projecte innovador que compta amb fons europeus. D’altra banda, l’Ajuntament obre la porta a què els diferents Agents de la Propietat Immobiliària es puguin sumar, a aquesta iniciativa, com a fet Finques Castellà, que ha estat la primera immobiliària a incorporar-se al projecte. Els APIS rebran 400 euros més IVA en concepte d’honoraris per cada propietari que aconsegueixin adherir al projecte “Lloguem!”. La regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, detalla que amb aquesta col·laboració publicoprivada es pot garantir més habitatges a disposició del projecte “Lloguem!”.

La Cambra i Finques Castellà, a més dels APIS que es vulguin sumar al projecte, podran oferir als seus clients, que cedeixin la propietat per a lloguer assequible, els beneficis del “Lloguem!”. En el marc d’aquesta iniciativa, els propietaris poden rebre una subvenció de fins a 16.000 euros per a la rehabilitació, reforma o posada al dia de l’habitatge. A més, altres avantatges són les garanties de cobrament de rendes durant tota la durada del contracte i cobertura de la defensa jurídica en cas d’impagaments, la gratuïtat en la gestió del contracte o bonificacions del 70% de l’IBI i fins al 95% de la Plusvàlua, entre d’altres. El president de la Cambra de la Propietat de Mataró i el Maresme, Josep Maria Regàs i la Susana Castellà, gerent de Finques Castellà, destaquen els beneficis que pot aportar el conveni per a tots els agents implicats.

La regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, ha signat aquest matí els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra de la Propietat i Finques Castellà.

Informa: C.Sánchez

Tags: