L'Ajuntament reactiva la Llei de Barris a Rocafonda i el Palau

Un dels edificis de Rocafonda beneficiats amb la reactivació de la Llei de Barris

L’Ajuntament de Mataró reactiva la Llei de Barris a Rocafonda i El Palau. En concret les comunitats de veïns del carrer Josep Goday, 20, i Joan Miró, 14, han obtingut ajuts per a les obres de manteniment, rehabilitació i millora de l’accessibilitat d’habitatges. Unes mesures preses en el marc dels ajuts atorgats en base a la Llei de Barris. S’està actuant en 264 habitatges i 32 locals en planta baixa amb l’objectiu de millorar, sobretot, la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

Una de les novetats d’aquesta actuació  és que l’Ajuntament ha ofert avançaments reintegrables a particulars. Es tracta de micro crèdits o una línia de finançament de les contribucions econòmiques que correspon a obres de manteniment, rehabilitació o millora de l’accessibilitat d’edificis situats en els barris de Rocafonda i El Palau. 

A més d’aquestes actuacions finançades en un 50% per la Generalitat s’estan a punt de començar les obres de remodelació de la Plaça de Joan XXIII i la reurbanització d’un tram de la ronda de Miguel Cervantes, obres previstes dins del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Es preveu destinar 460.000 euros en ajuts per a la rehabilitació en aquesta zona mentre que la inversió total prevista per aquest any en actuacions vinculades a la Llei de Barris puja a 2 milions d'euros. 

Informa: Marta Gómez