L'Ajuntament no cobrarà la taxa de la brossa comercial i la de terrasses

El període dins del qual no s'hauran de pagar aquestes taxes va del 16 d'octubre i fins al 31 de desembre.

L'Ajuntament de Mataró porta a terme un nou ajut per aquells establiments que han hagut de cessar la seva activitat o que s'han vist afectats per les últimes restriccions aprovades per la Generalitat. Aquesta nova mesura municipal consisteix en l'exempció del pagament de la taxa de terrasses i de la brossa. El període dins del qual no s'hauran de pagar aquestes taxes va del 16 d'octubre i fins al 31 de desembre. D'aquesta iniciativa se'n podran beneficiar establiments com ara els bars i restaurants, centres d'estètica, espais lúdics, sales de joc o locals d'oci nocturn.

Segons, l'alcalde de la ciutat David Bote, que ahir va mantenir una reunió amb els representants dels sectors beneficiats, es tracta de fer suport a negocis que passen un mal moment per la pandèmia.

Pel que fa al seu impacte econòmic sobre el pressupost del 2020 serà de 133 mil euros. D'aquests, 96 mil corresponen al que deixarà d'ingressar el consistori en concepte de brossa comercial i, 33 mil euros sumant les taxes d'ocupació d'espai públic per terrasses que no hauran de pagar els establiments. El govern municipal també ha anunciat el compromís d'estudiar nous ajuts fiscals de cara al 2021 per aquells sectors més afectats per la Covid-19.

Aquesta mesura està contemplada dins de les que està impulsant la Taula de reconstrucció social i econòmica de la ciutat.