L'Ajuntament manté l'activitat institucional malgrat la petició de l'oposició

L’activitat institucional i política de l’Ajuntament de Mataró es manté. Tot i la petició de suspensió indefinida per part d'alguns grups municipals a la Junta de Portaveus realitzada aquest dimarts al matí per tractar la qüestió no s'ha arribat a cap acord. Aquest grups demanaven la suspensió indefinida de l'activitat del consistori per la situació política actual, que ha suposat l'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sánchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per sedició. És per aquest motiu, que la sol·licitud realitzada dilluns per part dels grups municipals de CiU, ERC-MES, CUP, VOLEMataró i ICV-EUiA, a hores d’ara no ha prosperat. Tot i això, aquest dimecres al migdia s'ha convocat una Junta de Portaveus Extraordinària per tornar a debatre la cancel·lació de tots els actes institucionals del consistori. Precisament l'alcalde, David Bote, va afirmar ahir al matí que "la maquinària municipal no pot aturar-se, perquè hi ha qüestions massa importants com és el cas dels plens, que cal tirar endavant".

D’aquesta manera, es manté la presència de regidors a actes institucionals, com la inauguració de l’exposició 'Un arc, un iglú, una ciutat', tot i que no realitzaran parlaments perquè no puguin ser interpretats en clau política. També es manté la realització del Ple extraordinari d’aquest dijous, on s’ha de tramitar l’aprovació inicial de les ordenances i preus públics del 2018. Un ple extraordinari que tindrà lloc a les 7 del vespre. 

A la mateixa hora, a la plaça de l’Ajuntament, el Comitè en Defensa del Referèndum ha convocat una assemblea oberta per debatre què fer en cas que s’apliqui l’article 155 de la Constitució o es proclama la independència de Catalunya, entre altres qüestions.