L'Ajuntament haurà de pagar prop d'1 milió d'euros a la Fundació Mare Nostra

El consistori haurà d’indemnitzar a la fundació gestora de gent gran Mare Nostra en concepte de les obres d'ampliació fetes a la residència

L'Ajuntament haurà de pagar prop d'1 milió d'euros a la Fundació Mare Nostra

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha condemnat a l'Ajuntament a indemnitzar amb 976.220 euros per responsabilitat patrimonial a la Fundació Mare Nostra, que fins al 2018 gestionava la residència per a la gent gran ubicada en un edifici d'habitatges del carrer de l'Esplanada. Aquesta és la resolució definitiva del contenciós entre la Fundació Mare Nostra, entitat gestora de l'ens, i el consistori mataroní. Una resolució, que des del govern donen per bona, tenint en compte que la fundació reclamava inicialment una indemnització de 6 milions 200 mil euros en concepte d'indemnització per les obres d'ampliació de la residència.

La Residència de Gent Gran Mare Nostra es va veure obligada a tancar l'any 2018, després d'un llarg procés judicial, que es va iniciar el 2009 amb una denúncia de la comunitat de veïns de l'edifici. En aquest procés es va anul•lar la llicència d'activitat atorgada prèviament a la Fundació Mare Nostra amb el vistiplau d'Ajuntament i Generalitat i posteriorment, l'any 2016, el TSJC reafirmava la sentència indicant que calia tancar tota l'activitat que tingués a veure amb aquella llicència que s'havia deixat anul•lada.

Explica el regidor d'administració Juan Carlos Jerez, que el pagament d'aquesta indemnització ja s'ha tingut en compte en la nova modificació pressupostaria signada per decret fa escassos dies. En aquest sentit, afirma que la sentència no representa un impacte "tan gran" per les arques municipals i que és "perfectament assumible". Afirma que sentències com aquestes formen part del dia a dia dels Ajuntaments i que per això ja es compta amb un fons de contingència per fer front a aquest tipus de fet sobrevinguts. Aquesta vegada, però, el fons de contingència ja s'havia utilitzat tant per respondre als efectes del temporal Glòria com els de pandèmia i s'ha hagut de recórrer a la modificació pressupostària.

Recordem que la Fundació Mare Nostra va desenvolupar l'activitat de residència al número 80 del carrer de l'Esplanada des de 1981 i fins al 2018. La convivència de l'activitat amb la comunitat de veïns sempre va ser complicada, principalment per sorolls i altres molèsties que van acabar derivant en la via judicial amb diferents recursos.

Informa: A.Gual