L'Ajuntament demana endurir el Codi Penal per als robatoris amb força sense violència

El consistori mataroní se suma a la moció impulsada pel Consell Comarcal per reclamar un enduriment del Codi Penal per als casos de robatoris amb força sense violència en habitatges. Així ho va aprovar la Junta de Portaveus d’aquest dilluns arran d’una Declaració Institucional presentada pel Partit Popular. A més dels populars van votar-hi a favor el PSC, CiU, ERC-MES, Volem Mataró, Ciutadans i PxC. ICV-EUiA s’hi va abstenir i la CUP va votar-hi en contra. El portaveu dels populars, José Manuel López, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, destacava que amb aquesta DI el que es vol és millorar la percepció de seguretat de la ciutadania i disminuir l’alarma social que provoquen els casos de robatoris amb força sense violència en habitatges.

A més de l’enduriment del Codi Penal, aquesta Declaració Institucional també insta a la Generalitat que impulsi les actuacions policials necessàries per resoldre la problemàtica. També insta a la Fiscalia General de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia a tenir en compte la reincidència dels delinqüents a l’hora de demanar les penes o de dictar sentència.

Una proposta que José Manuel López també va traslladar al Coordinador del Programa Electoral del Partit Popular, Pablo Hispan. La intenció és incloure aquesta petició d’enduriment del Codi Penal tant al programa electoral dels populars a les eleccions generals del 28 d’abril i a les municipals del 26 de maig.

 

Informa: S.Ruiz/ O.Debat