L'Ajuntament demana al Govern espanyol que investigui els atemptats de l'agost del 2017

Mataró se suma a la iniciativa de demanar una comissió d’investigació al Govern espanyol pels atemptats del 17 i 18 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, tal com ja han fet altres ajuntaments, arran de les informacions publicades pel diari Público.

Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres i Junts per Mataró han estat els impulsors de la Declaració Institucional que es va aprovar dilluns a la Junta de Portaveus gràcies a l’abstenció del Partit Socialista. Així Esquerra, Junts per Mataró i En Comú Podem van votar a favor, el PSC es va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra. Francesc Teixidor i Isabel Martínez, representants de les dues formacions proposants han volgut agrair l’abstenció del Partit Socialista i subratllar la necessitat de treure l’entrellat dels fets per respecte a les víctimes i a la ciutadania.

Per la seva banda el PSC ha argumentat que no s’oposaran a cap proposta que doni més informació i llum als fets ocorreguts.

Qui ha votat rotundament en contra ha estat Ciutadans, que ha titllat als partits independentistes i també el PSC de desprestigiar a l’Estat Espanyol.

Segons Público el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) tenia els mòbils punxats dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils des de 5 dies abans de l’atac. Una vigilància poc habitual que assenyala una possible relació entre el cap de la cèl·lula terrorista, Es-Satty, amb els serveis secrets espanyols. Público parla d’Es-Satty com un possible confident que podria haver enganyat el CNI.

 

Informa: J.Peñaranda