L'Ajuntament de Mataró es constituirà demà a l'espera de saber si hi haurà majoria absoluta

Aquest dissabte, dia 15 de juny, es constituirà l’Ajuntament de Mataró pels propers quatre anys. Aquest tornarà a estar encapçalat pels socialistes, després de la contundent victòria que van obtenir a les passades eleccions municipals, quan van aconseguir 13 regidors. Una sessió plenària extraordinària que, per ara, manté una incògnita, saber si es farà efectiu el pacte de govern entre els socialistes i En Comú Podem Mataró. De ser així, totes dues formacions sumarien un govern de 15 regidors, superant el llindar de la majoria absoluta. Una constitució del consistori en la que ERC es consolidarà com a partit líder de l’oposició amb 8 regidors, mentre que Junts per Mataró i Ciutadans l’acompanyaran amb 2 regidors cadascú.

D’aquesta manera s’iniciarà a partir de dissabte una nova etapa i es posarà el punt i final a la legislatura 2015-2019 amb un dels mandats més complexos que es recorden, políticament parlant. Quatre anys que a Mataró es recordaran pel trencament del pacte entre el Partit dels Socialistes i Convergència i Unió a conseqüència de la poca entesa amb la gestió i organització del referèndum de l’1 d’octubre. Un mandat que s’ha caracteritzat també pel gran moviment de cadires i posicions al consistori, amb fins a 3 regidors no adscrits que han arribat a coincidir en el temps. 

La sessió plenària de demà començarà a les 12 del migdia des de la sala de plens de l’Ajuntament i es podrà seguir en directe a Mataró Audiovisual per televisió, ràdio i a través d'internet.