L'Ajuntament dóna suport a la ILP que reclama una baixada de les taxes universitàries

Mataró dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular que demana una rebaixa dels preus universitaris. Així ho va aprovar  ahir la Junta de Portaveus, l’última de mandat, a proposta de la CUP. Una Declaració Institucional que va prosperar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, Ciutadans i ICV-EUiA, a més dels del grup proposant. CiU i PxC es van abstenir, mentre que el PP i Volem Mataró no van ser presents a la reunió. La Iniciativa Legislativa Popular a la que se suma l’Ajuntament es marca l’objectiu de rebaixar les taxes universitàries per tal de garantir l’accés universitari a més estudiants. A més, volen que els ensenyaments superiors siguin un bé comú, lliure, universal i equitatiu. Durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, el portaveu d’ERC-MES Francesc Teixidó ha demanat que s’estudiï com fer que les tarifes universitàries no siguin una eina discriminatòria. El portaveu de ICV-EUiA, Esteve Martínez, també ha assegurat que s’hauria de lluitar perquè tota l’educació fos gratuïta.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, ha explicat que s’han sumat a la iniciativa perquè són conscients que les taxes universitàries representen un sobreesforç per les famílies i demana que la Generalitat s’impliqui per resoldre el problema. 

A més d’aquesta Declaració Institucional, també se’n va aprovar una presentada pels grups municipals d’ERC-MES, ICV-EUiA i la regidora no adscrita Sarai Martínez per demanar un debat responsable sobre immigració i contra el racisme i la xenofòbia. També se’n va aprovar una de Ciutadans que demana promoure un esdeveniment internacional per netejar planeta.

 

Informa: S.Ruiz