×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L'Ajuntament condemna la sentència del cas de "La Manada" en una Declaració Institucional

L’Ajuntament de Mataró es manifesta en desacord amb la sentència judicial del cas de “La Manada”. Tots els grups municipals per unanimitat denuncien qualsevol acte que comporti una sentència institucional o una impunitat de les violències masclistes.  Així s’ha aprovat en una Declaració Institucional en Junta de Portaveus en el que s’ha donat també tot el suport a les víctimes de les agressions sexuals, moltes vegades –diuen- invisibles. Per això els partits locals s’han posicionat a donar tot el seu suport a les mobilitzacions socials en contra d’aquesta sentència judicial i insten al Congrés dels Diputats i al Senat a que modifiquin el Codi Penal per revisar el supòsit d’abús sexual.  

A més d’aquesta Declaració Institucional se n’han aprovat d’altres, com la presentada per la CUP en suport als mestres investigats per la fiscalia per delictes d’odi. En aquest punt, s’han referit especialment a l’institut Miquel Biada, investigat per adoctrinament. La regidora de la CUP, Carme Polvillo, ataca directament al PSC per haver-se abstingut a la DI, assegura que hi ha confrontació i defensa fermament l’escola catalana.

El consistori s’ha posicionat també en suport a la renda garantida i el treball de la plataforma transversal, creada a Catalunya amb l’objectiu de trencar desigualtats socials. A petició del grup municipal de Volem Mataró i només l’abstenció de Plataforma per Catalunya, la declaració posa sobre la taula l’exigència a la Diputació de Barcelona de la implementació de la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la promoció de l’actualització, en el termini més breu possible, de l’Indicador d ela Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), congelat des del 2010. La líder de la formació morada, Montse Morón, assegura que hi ha més de 44 mil expedients oberts amb aquesta temàtica a la Generalitat de Catalunya.

Des d’ERC-MES, amb el suport de CiU i la CUP han tirat endavant una altre declaració, aquesta referent a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats, la denúncia de la criminalització dels CDR i la deriva antidemocràtica. Amb l’abstenció del PSC, Ciutadans, el Partit Popular i Plataforma per Catalunya aquesta DI també ha prosperat.

Informa: M.Gómez