L'ajuntament condemna clara i enèrgicament l'agressió feixista de Mataró

Mataró condemna l’agressió feixista que es va produir dissabte. La Junta de Portaveus ha aprovat un manifest de condemna a l’agressió que va tenir lloc al carrer de Fray Luis de León, a resultat de la qual va resultar ferit un jove de 29 anys.

El text s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, Esquerra MES, VOLEMataró, Ciutadans, PP, Iniciativa Esquerra Unida i Plataforma. CiU s’hi ha abstingut i la CUP ha votat en contra.

El text destaca la importància que s’identifiqui els agressors i s’eviti que aquestes actuacions quedin impunes a la ciutat. A més, al text s’assenyala que “qualsevol agressió motivada per pensament o ideologia és una forma d’autoritarisme o feixisme que condemnen fermament”.

Precisament, l'abstenció de CiU es deu a que, en el text, no es fa cap menció al fet que durant la manifestació ja va haver-hi algun incident. Tot i que aplaudeixen el fet que el PSC utilitzi per primer cop la paraula condemnar, creuen que és un manifest descafeinat

Pel que fa a la CUP, ha votat en contra perquè no s’ha acceptat incloure cap esment als incidents que es van produir durant el transcurs de la manifestació espanyolista contra els veïns i  les veïnes que tenen penjada l’estelada al balcó de casa seva; i pel clima d'hostilitat de la manifestació i demanemn que es reclami responsabilitats penals als organitzadors.

L’Ajuntament ha decidit presentar-se com a acusació particular contra els agressors en aquells casos que les diligències policials assenyalin l’existència de delictes d’odi.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat

Tags: