L'Ajuntament busca aprovar els nous pressupostos i els centra en la compra d'habitatge

El pressupost de l’Ajuntament previst pel 2018 preveu seguir apostant per incorporar habitatge, per posar-lo a lloguer social o emergència habitacional. De fet, entre el 2016 i el 2017 l’Ajuntament ja ha comprat 8 pisos i els ha adequat per posar-los a disposició  de famílies en situació socioeconòmica desfavorida.  És per això que l’Ajuntament es planteja picar la porta de la Generalitat i l’Estat i augmentar així l’aportació municipal en 200.000 euros i en demanen 500.000 més a la Diputació de Barcelona. 

La reforma d’habitatges se centra en dues zones concretes de la ciutat. La primera ja iniciada a través del projecte Llei de Barris a Rocafonda-El Palau Escorxador i que ara l’Ajuntament continuarà sense l’aportació de la Generalitat. Cerdanyola és l’altra zona en què hi vol incidir el govern socialista i per això es presentarà al llarg del 2018 un Pla Integral d’aquest barri que l’Ajuntament considera una gran aposta. El govern també destaca la voluntat d’impulsar el centre de la ciutat i recorda que acaba d’engegar un Concurs d’Idees en aquesta zona. 

El Pressupost que planteja el govern és continuista i per això respecte al 2017 només s’apuja un 1,37 per cent, el que representa pràcticament 1,8 milions d’euros. En inversions l’Ajuntament planteja mantenir projectes com la reforma del Pati del Cafè Nou i l’Edifici de la Presó, el trasllat de la Biblioteca Popular Fundació Iluro, la implementació de l’administració electrònica de l’Ajuntament,  o continuar les millores en equipaments educatius i esportius. A més a més del compromís en seguir tirant endavant el projecte per a la reurbanització de la Ronda Cervantes fins a Sant Simó. Unes inversions que sumen més de 17 milions d’euros. 

Pel que fa a l’endeutament, l’Ajuntament tanca aquest 2017 amb un deute de 81 milions d’euros que se sumen als 34,6 milions de PUMSA i als més de 6 milions de retorn a llarg termini de la Participació dels Ingressos de l’Estat (PIE) del 2008, 2009 i 2013. Un endeutament que aquest 2017 s’enfila al 90,40 per cent però que al 2018 es preveu reduir en pràcticament 7 punts.