L'Ajuntament assumeix els serveis de zona blava i grua

L’empresa municipal de Promocions Urbanístiques de Mataró (PUMSA) s’encarregarà a partir d’ara de la gestió directa del servei de senyalització i control dels estacionaments en zona blava i el servei de retirada o desplaçament de vehicles de la via pública que du a terme la grua municipal. D’aquesta manera, serà l’Ajuntament qui gestioni aquests serveis i posa fi al règim de concessió amb empreses externes i, així, PUMSA fa un nou pas per transformar l’empresa de promoció urbanística en empresa de serveis. L’alcalde, David Bote, assegura que la gestió directa d’aquests serveis donarà una resposta més dinàmica i efectiva a les necessitats de la ciutadania i servirà per millorar les condicions dels treballadors.

Els 24 treballadors del servei, abans membres de l’empresa Estacionamientos y Servicios (Eysa) han estat subrogats per PUMSA des de l’1 de gener. Maite Cortés, delegada de la zona blava, explica que tot el personal espera tenir la mateixa categoria, millorar l’horari i certes condicions socials, tot i que el conveni encara s’ha de negociar i pactar.

La gestió d’aquests nous serveis per part del consistori aportarà també una gestió econòmica més eficient. De fet, la segona, després d’aconseguir la gestió de l’aparcament soterrat de la Plaça de les Tereses. Segons indica el consistori, els resultats d’explotació de cara a aquest any seran lleugerament millors. Pel que als criteris de denúncia i retirada de vehicles de la via pública seguiran sent establerts i validats per la Policia Local.

M.Rodríguez