La tramitació de llicències municipals, sobre la taula del Ple Municipal

Junts per Mataró estudia millorar el temps de concessió de llicències d’obres i d’activitats

Amb l’objectiu de millorar en el temps d’expedició de la tramitació de llicències, Junts per Mataró portarà al Ple de novembre una proposta de resolució que se centra principalment en el procés de rehabilitació urbana de Mataró. Així, la formació política liderada per Alfons Canela, demana que els processos per obtenir les llicències, tant d’obra nova com de rehabilitacions puguin separar-se i tractar-se de forma individual, també que l’Ajuntament estudiï incorporar nous professionals especialitzats en la detecció, l’anàlisi i la resolució de tot el que es derivi de les rehabilitacions d’edificis i, finalment, volen que l’Ajuntament allargui la mà als diferents gremis de l’àmbit per treballar en aquest sistema.

Segons el partit, l’Ajuntament triga a concedir una llicència d’obra o d’activitat, fet que fa retardar projectes locals. Creuen que la rehabilitació urbana és necessària per “tenir edificis més segurs, més saludables i més eficients”, per evitar problemes de contaminació de les grans obres al municipi i per aposar per l’ocupació local qualificada.

La Proposta de Resolució presentada pel partit ha estat estudiada, segons expliquen ells mateixos, amb la col·laboració dels col·legis tècnics professionals i gremis de constructors, notaris i la Cambra de la Propietat. Se sotmetrà a votació al Ple Municipal que tindrà lloc el pròxim dia 5 de novembre.

Informa: M.Gómez