La Torre Barceló es construirà en la ubicació prevista inicialment

El Ple aprova provisionalment el nou pla de millora urbana d’aquest àmbit

Fotografia: Ajuntament de Mataró

 La Torre Barceló ha tornat a ser motiu de debat al Ple Municipal. Aquesta vegada el govern ha portat a votació l’aprovació provisional del nou pla de millora urbana d’aquest àmbit, conegut tècnicament com a PMU 05 de l’illa Torre Barceló. La modificació contempla sobre paper enretirar la torre d’habitatges del lloc on constava fins ara i això vol dir que es preveu construir-la uns metres més enllà i en la ubicació prevista inicialment. A més a més, es planteja un nou model de torre, que repensa la seva incidència amb l’entorn, i contempla un canvi d’imatge important. Una modificació que vol donar resposta a les al·legacions i queixes que van presentar els veïns de la zona durant la primera aprovació  inicial.

Amb aquest nou pla de millora urbana es pretén redistribuir l’espai públic lliure i col·locar l’equipament de La Farinera, potenciar els recorreguts verds del centre de la ciutat cap al front marítim i recuperar com a zona de passeig la vorera de la Ronda Barceló. La reurbanització de la zona es vincula estretament amb el nou accés al Port de Mataró que es preveu fer precisament en aquest espai i també es relaciona amb la transformació i ampliació de l’estació de tren. Modificacions que des de l’oposició aproven tot i que fan objeccions. De fet, tant Esquerra Republicana com Junts per Mataró i Ciutadans reclamen que tot el projecte tingui una visió més ampla i a llarg termini de com ha d’incidir en el conjunt de la ciutat de Mataró aquest pla urbanístic.

El nou pla de millora urbana PMU 05 ha estat un mes en exposició pública i s’han presentat un total de deu al·legacions que han estat desestimades, segons l’Ajuntament, per motius jurídics i tècnics. El pròxim pas és ara que la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat obtingui tota la informació i tramiti l’aprovació definitiva al projecte.

 

Informa: M.Gómez