La Setmana Santa mataronina vol ser Festa d’Interès Turístic

Fotografia: Mataró Audiovisual

Al costat de la Fira i el mercat del Ram de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona o l’Aplec de la Sardana d’Olot, la Setmana Santa de Mataró podria ser declarada Festa d’Interès Turístic per la Generalitat de Catalunya. Així ho demana l’Ajuntament de Mataró que, a petició del Partit Popular, ha recordat que la Setmana Santa mataronina compta d’un gran valor artístic i estilístic, especialment amb la Processió General de Divendres Sant, que ja rep el reconeixement de ser Patrimoni de la Ciutat de Mataró des del març de l’any 2013. La singularitat del conjunt dels seus actes, que combinen la tradició catalana amb l’andalusa, i el seguiment massiu de mataronins, ha fet decidir a l’Ajuntament fer un pas més enllà. Un dels atractius pels quals acudeixen moltes persones d’arreu de Catalunya a la Setmana Santa de Mataró és, segons l’Ajuntament, per gaudir de l’anomenat “turisme religiós” o el turisme de cultura popular que genera.

Algunes de les formacions al consistori com la CUP, ICV-EUiA o la regidora no adscrita Sarai Martínez, es van abstenir a la proposta portada al Ple Municipal del mes d’abril. Tot i això, el govern ho va veure amb bons ulls i van assegurar que iniciaven les converses amb la Comissió de la Setmana Santa per tramitar la sol·licitud al Departament de Cultura de la Generalitat.

Un total de 25 festes i tradicions catalanes tenen el distintiu que reclama ara la Setmana Santa de Mataró. Algunes d’elles, a més, consten com a Festes Tradicionals d’Interès Turístic, com La Patum de Berga, la Passió d’Esparreguera  o la Processó i Dansa de la Mort de Verges, que tenen el component tradicional també reconegut.

A més de la distinció en àmbit autonòmic, el consistori mataroní ha acordat treballar amb la visió i finalitat d’aconseguir el mateix reconeixement per part de l’administració estatal.

 

Informa: M.Gómez