La recuperació de l’autogovern, tema de la conferència institucional de la Diada d’enguany

Foto: Mataró Audiovisual

Aquest any el programa d’actes emmarcats dins de la celebració de la Diada de Catalunya s’ha vist reduït a causa del coronavirus. Una de les activitats que continuarà figurant dins la programació tot i la situació extraordinària és la tradicional conferència institucional.

Enguany la xerrada porta com a títol ’40 anys de recuperació de l’autogovern: passat, present i reptes de futur’ i anirà a càrrec de la doctora en Història Contemporània i llicenciada en Ciències Polítiques, Paola Lo Cascio.

La conferència tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró avui dijous a partir de dos quarts de vuit del vespre. La diferència respecte anys anteriors és que en aquesta ocasió no s’hi permetrà l’entrada de públic. Així doncs, aquelles persones que vulguin seguir-la, podran fer-ho en directe a través de la web del consistori.

 

Ofrena floral Diada Nacional de Catalunya

Pel que fa a l’ofrena floral, se celebrarà de forma esglaonada i sense públic per complir amb les normes de seguretat establertes per evitar la propagació de la Covid-19. Tindrà lloc al monument de Rafael Casanova, situat al barri de Cerdanyola, a partir de dos quarts d’onze del matí i hi participaran més d’una vintena d’entitats. Ciutadans Mataró ja ha anunciat que no enviarà representació a l'ofrena defensant que ara per ara la Diada no representa tots els catalans.

 

Informa: L.Sanmiquel / O.Debat