La Policia Local ha fet 620 intervencions per ocupacions il·legals des de maig de 2017

Des de la seva creació el mes de maig de 2017, la Unitat de Civisme i Convivència ha fet 620 intervencions per ocupacions il·legals i n’ha evitat a través de la seva intervenció un total de 143. Aquesta unitat, creada arran de la proliferació de casos d’ocupacions il·legals es dedica principalment a evitar ocupacions, fer identificacions i assessorar els veïns i veïnes . Així ho explicava la regidora de seguretat pública Anna Villarreal durant el ple d’aquest passat dijous, quan donava resposta a la pregunta que ERC havia formulat en relació a noves màfies d’ocupacions de pisos que operen a la ciutat, publicada recentment pel diari La Vanguardia.  

Pel que fa a aquestes noves màfies relacionades amb l’ocupació il·legal, que segons l’article estarien operant a la ciutat, el govern afirma que no li consta cap denuncia en aquest sentit. Reconeix però haver traslladat la informació a Mossos perquè l’investigui i haver requerit a aquest cos policial instar a les persones citades a l’article a aportar informació més concreta sobre la problemàtica. La regidora també es va comprometre a informar a l’oposició un cop conegut el resultat de la investigació a través de la Comissió Informativa de l’Àrea de Qualitat Urbana i Benestar de Ciutadania.

Una resposta que no va convèncer a ERC, qui va afirmar que per les informacions que ells tenen, a Mataró el fenomen de les ocupacions es trobaria en un creixement preocupant amb pics en els que s’haurien arribat a produït fins a 5 ocupacions per dia. En la seva intervenció Francesc Teixidó, líder d’ERC a la ciutat, també es va mostrar expectant per la celebració d’aquesta comissió informativa monogràfica, que segons va explicar hauria de permetre “posar la problemàtica sobre la taula i prendre decisions urgents” sobre aquest tema. 

Informa: A.Gual