La platja per a gossos de Mataró, un pas més a prop

El Ple va aprovar per unanimitat una modificació inicial de l’ordenança de tinença d’animals per poder implementar la platja sense impediments. S’ubicarà a la platja de Ponent i tindrà una superfície aproximada de 1.800 metres quadrats

Pas endavant perquè Mataró tingui una platja per a gossos. El Ple d'aquest mes de maig va aprovar per unanimitat una modificació inicial de l'article 23 l'ordenança de tinença, protecció i control dels animals per poder implementar aquesta platja sense impediments jurídics. L'objectiu del consistori és que aquest espai estigui disponible la primera quinzena e juliol. Aquest espai estarà ubicat a la platja de Ponent, tindrà una superfície perimetral d'aproximadament 1.800 metres quadrats i estarà oberta de 10 a 19 h. Comptarà amb senyalització de la normativa i un aforament màxim recomanat.

L'aforament estava previst que el controlés el personal de la "food truck" que s'instal·larà a la zona. El concurs d'aquesta "food truck" ha quedat desert i en la pròxima licitació anirà deslligat del control d'accés de la platja. La supervisió de l'aforament es farà, finalment, amb controls puntuals, amb els que també es garantirà que es compleixi la normativa de cens.

Una qüestió que va traslladar al Ple el cap del grup municipal d'ERC-MES, Francesc Teixidó, que va afirmar que la formació ja havia avisat anteriorment que era "una mala idea" vincular el control d'accés de la platja del concurs per licitar la "food truck". La regidora de Benestar Animal, Elizabet Ruiz, va explicar que es tractava d'una proposta treballada amb entitats del sector com a manera de finançar el projecte.

Aquesta platja per a gossos comptarà amb una font i servei de dutxes dins del perímetre, separades de les destinades a la resta de banyistes. A més comptarà amb un servei de neteja diària.

 

Informa: S.Ruiz