La nova Ordenança Municipal de Terrasses és menys restrictiva que l'anterior

Aprovada definitivament l’Ordenança Municipal de Terrasses. Una normativa que fins ara partia d’una instrucció tècnica que era annexa a l’Ordenança Municipal d’Activitats i que el govern actual la considerava insuficient. Ara, la nova ordenança que plantegen els regidors del PSC, passa a ser, diuen, “més compatible” amb el sector de la restauració. La normativa determina el mobiliari que pot constar a la terrassa, en funció també de si es tracta de zona històrica o la zona del Port. El pas lliure de vianants era la màxima preocupació per part del sector de la restauració. Des del govern asseguren que s’exigeix una amplada de 2 metres entre façana i terrassa si la vorera és superior a 3 metres amb 20 centímetres. Tot i això, consideren que la majoria de voreres de la ciutat són petites i és per aquest motiu que han determinat excepcionalment el pas d’1,5 metres si la vorera és inferior a aquests 3,20metres i amb voluntat de reduir la distància a 90 centímetres amb un informe de viabilitat previ.

L’Ordenança també es refereix a l’aforament de la terrassa, que la discussió partia de saber si formaria part de l’aforament del mateix local, i determina que s’aplicarà una transitòria perquè si es fa del tot estricta, la majoria de terrasses no ho podrien complir en aquests moments. Tot i les abstencions dels grups d’ERC-MES i Volem Mataró, i el vot en contra de la CUP, res va impedir que la votació prosperés. Aquestes formacions però, van voler constatar que els drets dels vianants amb els de la restauració han d’arribar a un equilibri.

Referent a aquesta ordenança el Partit Popular de Mataró va demanar al govern que es pugui modificar les ordenances fiscals respecte a la taxa d’ocupació i la seva flexibilització. El govern es va comprometre a traslladar la proposta al departament fiscal de l’Ajuntament per estudiar la demanda.

 

Informa: M.Gómez/ C.Mora/ M.Castilla