La ministra Batet aposta per retornar autonomia als ajuntaments dotant-los de més recursos

La ministra d'Administracions Territorials Meritxell Batet ha assegurat aquest divendres a Mataró que el nou govern de l’estat treballa per tornar a dotar els ajuntaments dels recursos necessaris perquè puguin recuperar l’acció política que els pertoca. Segons la ministra del govern de Pedro Sánchez, l’executiu del PP ha constret la capacitat de decidir dels municipis a través de modificacions legislatives. És per això que ha afirmat que cal garantir l’autonomia local que està recollida a la constitució.

Batet també ha fet referència a les inversions en infraestructures al territori. Recordem que aquest mes de març, l’alcalde David Bote va assegurar que es reforçaria l’escullera a Mataró per protegir les vies del tren en cas de temporal en base a un acord al que havien arribat Ajuntament, Adif i el Ministeri. Una actuació que es va posar sobre la taula per primera vegada ara fa 7 anys i que continua a l’espera. La ministra Batet ha afirmat que el govern espanyol té la voluntat d’executar els pressupostos que hi ha aprovats i de treballar per incloure als pressupostos del 2019 les actuacions en infraestructures necessàries, especialment a Catalunya, on fa anys que s’arrosseguen reivindicacions molt concretes.

La ministra del govern socialista ha visitat aquest divendres Mataró en el marc d’una tribuna política celebrada pel PSC de Mataró i encapçalada per l’alcalde de Mataró David Bote.

Informa: C.Sánchez/M.Rodríguez/J.Peñaranda