La Llàntia, L’Havana i El Palau podrien tenir Centre Cívic propi

La ciutat de Mataró es planteja la necessitat d’incorporar tres centres cívics més. A petició de Ciutadans, aquests se situarien als barris de La Llàntia, L’Havana i El Palau, zones que consideren que necessiten d’aquest element per tenir una millora en l’estructuració del territori i la posada en valor del barri on es troba. Ciutadans havia plantejat la proposta de resolució el passat mes de febrer focalitzada en el barri de La Llàntia però la va retirar per incloure-hi, ara el mes de març, les altres dues zones que consideren que es troben en la mateixa situació. Segons el grup de Ciutadans la distribució geogràfica dels set centre cívics existents a Mataró deixa altres zones de la ciutat sense aquest element de dinamització que consideren important. Demanen així, que s’estudiï poder fer aquests centres cívics i que, en cas que no es pugui tirar endavant encara, es condicioni un espai provisional.

Des d’ICV-EUiA no van veure en bons ulls la proposta i la van titllar d’oportunista, assegurant que van donar suport als pressupostos sense tenir present aquesta inversió que ara reclamen. Els verds demanen que es faci una reflexió genèrica dels equipaments municipals i si cal, o no, que hi hagi un centre cívic a cada barri. La regidora no adscrita va sumar-se al discurs dels verds i com ells, també va acabar votant negativament a la proposta. 

La Proposta de Resolució al Ple Municipal del mes de març va rebre els vots favorables del PSC, ERC-MES, el PP i el grup proposant, i les abstencions de CiU, Volem Mataró i PxC.

 

Informa: M.Gómez / C.Mora