La Junta de Portaveus reconeix la tasca del personal sanitari i fa costat als treballadors de Nissan

A les portes del Ple Municipal ordinari del mes de juny, la Junta de Portaveus s’ha reunit i ha aprovat diferents Declaracions institucionals (DI), tres d’elles per unanimitat. En primer lloc, han volgut defensar el sistema sanitari públic, el qual han assegurat que s’ha portat al límit aquestes darreres setmanes a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Una situació que, segons el text votat, “ha posat en evidència la necessitat que tenim, de comptar amb un sistema públic de salut potent, gratuït i universal com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar”. És per aquest motiu que han volgut expressar un reconeixement al personal sanitari, de neteja o manteniment i han demanat al Departament de Salut i al Ministeri de Sanitat que elabori protocols i mesures per garantir “el correcte funcionament del sistema sanitari davant de possibles rebrots del virus Covid-19”. També han manifestat la preocupació de les retallades que s’han produït al sistema català de salut des de l’any 2010 i per aquest motiu el consistori mataroní reclama a les administracions competents que s’adoptin mesures per revertir-ne els efectes.

L’únic punt que no ha prosperat per unanimitat ha estat el que havia presentat la formació de Ciutadans, i que ha comptat amb els vots en contra d’En Comú Podem Mataró. La DI és un posicionament contrari a la intervenció dels estalvis municipals per part del govern d’Espanya. Així, exigeix que l’administració espanyola agilitzi i augmenti el percentatge de superàvit acumulat dels ajuntaments perquè aquests els puguin invertir en mesures per fomentar l’economia local. Un acord que, tot i comptar amb els vots a favor del PSC, sol·licita un compromís per escrit del govern espanyol, en concret de les formacions de PSOE i Podemos, perquè no sostregui aquest superàvit acumulat dels consistoris.

El confinament provocat per la crisi del coronavirus ha fet caure l’índex d’emissions contaminats arreu del món. Aquesta realitat també ha arribat a la Junta de Portaveus mataronina i és per això que han volgut signar una Declaració institucional en defensa del medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i en el convenciment de reducció d’emissions contaminants a la ciutat. Un document que apel·la a la contribució d’aquests objectius mitjançant la promoció del consum local a través del comerç urbà i de proximitat i es refereix a 5 grans línies mediambientals a seguir, especialment durant la sortida del confinament i la desescalada: la reducció dels desplaçaments, el consum de producte local, la renaturalització de l’entorn, generar menys residus i invertir en sostenibilitat.

Per últim, les formacions del consistori mataroní s’han posicionat en contra del tancament de la planta que la companyia automobilística Nissan té a Catalunya. És per això que l’Ajuntament de Mataró dona el seu suport als treballadors de l’empresa que es troben en vaga indefinida, i que fa anys que lluiten en defensa dels seus llocs de treball, i mostra la seva preocupació per les conseqüències que aquest tancament pot provocar, també a altres àmbits com els proveïdors o les empreses auxiliars.

Informa: M.Gómez