La Generalitat prepara ajudes per als municipis afectats pel temporal Glòria

El delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez, ha explicat que el Govern català està acabant d’ultimar les línies d’ajudes econòmiques per als municipis afectats pel temporal Glòria. Ho ha dit en la visita que ha fet aquest matí al Port de Mataró per conèixer de primera mà els desperfectes que va provocar la borrasca a la capital del Maresme. Fernàndez ha explicat que estan a l’espera de rebre els informes dels municipis per calcular la xifra total de subvencions. Unes subvencions que s’afegiran als costos de reparació dels equipaments que gestiona la Generalitat, com són el Port i alguns centres educatius en el cas de Mataró. En aquest sentit, Fernàndez ha destacat que a la ciutat els efectes en centres educatius han estat lleus i que el Govern català prepara una partida de 8 milions d’euros a repartir entre tots els ports de Catalunya.

En relació als desperfectes que ha causat el temporal a Mataró, l’alcalde, David Bote, ha assegurat que estan acabant de calcular els costos totals dels danys. Uns danys dels quals la ciutat ja s’està recuperant. Per una banda, de les tres persones que quedaven ingressades a l’Hospital a finals de setmana, una ja ha estat donada d’alta. També han tornat a la normalitat els alumnes de dos cursos de l’Escola Vista Alegre, que dijous i divendres van haver de fer classe en un centre proper. A més, el Passeig Marítim ja ha quedat reobert i el servei de Rodalies torna a ser l’habitual. Aquests han estat alguns dels afectes d’un temporal que a més ha deixat més de dos cents arbres caiguts o danyats. 

A banda de quantificar els desperfectes que hi va haver la setmana passada, també s’està a l’espera d’analitzar en quin estat es troba l’alguer de posidònia.

La visita l’han fet acompanyats del segon tinent d’alcalde, Sergi Morales, la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, i el cap de l’oposició, Francesc Teixidó.

 

Informa: S.Ruiz