La Generalitat insisteix amb el compliment de les mesures de seguretat i confina el Segrià

En el marc d’una reunió d’urgència del PROCICAT que ha tingut lloc aquest matí, el govern de la Generalitat ha decidit confinar la comarca del Segrià. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut fa poca estona per anunciar-ho i s’ha dirigit a tota Catalunya assegurant que “no ens cansarem de dir que cal fer ús de les mascaretes, intensificar la higiene de mans i mantenir les distàncies físiques d’un metre i mig que recomanen les autoritats sanitàries, no ens podem relaxar ni un segon”. Segons el president, que ha comparegut abans que ho fes el Conseller d’Interior, Miquel Buch, i la Consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que “cal protegir-se per protegir els altres, cal prendre totes les precaucions fora del nucli familiar” i a més ha demanat que el relaxament no els hagi de portar a fer, ha dit, “un replegament més gran”.

Torra, també ha anunciat que ha donat instruccions als Mossos d’Esquadra i les policies locals perquè multin, si cal, a aquells qui no compleixin les normes.

Durant la intervenció de Vergés, aquesta ha insistit en el missatge d’aturar la cadena de transmissió del virus a través de les tres mesures bàsiques: rentat de mans, mascareta i distància física. Mesures que ha subratllat “no són substituïbles per res”. Vergés també ha assegurat que, a més del Segrià, hi ha altres brots de Covid-19 detectats a Catalunya però que la resta estan controlats.

La mesura de confinament a la comarca del Segrià arriben després de detectar diferents brots de coronavirus en els darrers dies. A partir de les dotze d’aquest migdia la mobilitat d’entrada i sortida en aquesta zona quedarà restringida i fins a les quatre de la tarda es permetrà sortir a totes aquelles persones que no siguin residents en cap municipi de la comarca. Els controls es faran amb 25 efectius dels Mossos d’Esquadra al voltant de la comarca amb més de 200 agents sobre terreny. També s’habilitarà un centre de comandament avançat a la zona, tal com va passar amb la comarca de l’Anoia.

Informa: M.Gómez