La Generalitat injectarà 61 milions d’euros als ajuntaments i consells comarcals

La Generalitat avançarà aquest abril 61 milions d'euros del Fons de Cooperació Local de Catalunya per reforçar la liquiditat dels ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades durant aquesta crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat aquest migdia la Portaveu del govern català Meritxell Budó, durant la roda de premsa conjunta amb el Conseller d'Interior, Miquel Buch, i la Consellera de Salut, Alba Vergés, sobre l'evolució del coronavirus a Catalunya. Aquesta injecció de diners, segons Budó, ha de permetre als ajuntaments "afrontar amb tranquil·litat totes aquelles despeses que puguin derivar de les mesures que hagin de prendre per fer front a aquesta crisi sanitària i tots els seus efectes socials". L'import que es distribuirà serà d'aproximadament el 50% del que es va distribuir l'any passat a través del Fons de Cooperació Local. En cas que es mantinguin els mateixos criteris que el 2019, Mataró rebria 300 mil euros d'aquest avançament i el Consell Comarcal del Maresme prop de 550 mil euros.

En la mateixa compareixença, la Portaveu de la Generalitat també ha assegurat que aquesta tarda han d'arribar a Barcelona 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates comprades pel Departament de Salut. En aquest sentit, Budó ha volgut agrair a la comunitat xinesa la col·laboració que ha establert amb la Generalitat per facilitar contactes i informació per realitzar la comanda.

Per la seva banda el Conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que des de la Generalitat "demanaran ajuda a qui faci falta per lluitar contra la covid-19" en relació a la petició que ha fet el govern català a l'Exèrcit espanyol perquè la Unitat Militar d'Emergències desinfecti un centre tutelat de menors de Badalona. Buch també ha detallat que en les últimes 24 hores, a Catalunya s'han detingut 30 persones i se n'han denunciat 2.744. També s'han identificat 12.455 persones i 14.700 vehicles.

La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la setmana vinent es posarà en marxa al recinte firal de Barcelona un hospital temporal amb una capacitat inicial de 300 llits, ampliables fins als 2.000.

 

Informa: S.Ruiz