La Diputació mobilitzarà 1.000 milions pels municipis per fer front a la crisi de la COVID-19

Diputació de Barcelona
Foto: Mataró Audiovisual

La Diputació de Barcelona mobilitzarà 1.000 milions d'euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la província afectats per la crisi provocada per la COVID-19. Un pla que conté ajuts imminents i línies de suport per als propers tres anys. 

L'objectiu del pla és garantir la solvència dels ajuntaments, reforçar l'atenció a les persones més vulnerables i reactivar el teixit econòmic, social, esportiu i cultural dels municipis de la demarcació de Barcelona posant en moviment 1000 milions d'euros. Tot plegat per evitar que cap poble o ciutat i, per tant, cap territori o ciutadà es quedi enrere. 

El Compromís de la Diputació amb la reactivació econòmica i social es desenvoluparà, d'una banda, a través d'un Pla de Xoc, dotat amb 100 milions d'euros per fer front de forma imminent, a partir de l’1 de juny, als efectes de la pandèmia. I de l'altra, el govern provincial aprovarà un nou Pla d’ajuts als Governs Locals, amb una vigència de tres anys, que permetrà destinar, durant els propers tres anys, 900 milions d'euros. Ho ha explicat Nuria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona.

La presidenta de la Diputació ha tornat a reclamar al govern central que permeti als ajuntaments destinar part del diners dels seus superàvits a impulsar plans urgents per fer front a les conseqüències del COVID-19. 

Els plans s’aprovaran al plenari del 21 de maig i amplíen les 30 mesures fetes fins ara per aquest organisme supramunicipal.

Informa: O.Debat