La Diputació destina 8M d'euros a ajudar municipis del Maresme després del Glòria

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat ajuts de 8 milions d'euros per resoldre destrosses del temporal Glòria al Maresme durant una visita a Mataró. Marín ha estat a la ciutat per inaugurar l'exposició "Questió de temps", una mostra per conscienciar sobre el canvi climàtic. Abans de passar per la capital de la comarca, la presidenta de la Diputació ha visitat Tordera, Malgrat de Mar i Pineda de Mar, alguns dels municipis més afectats pel temporal Glòria. D'aquests 8 milions, 5 corresponen a una partida que ja té a punt aquesta administració per atendre peticions dels municipis per fer front a despeses que haurien d'assumir des dels ajuntaments. Els altres 3 milions serviran per arranjar elements que són competència de la pròpia Diputació, com algunes carreteres. Marín ha apuntat que la Diputació ha estat la primera administració a obrir ajuts per als municipis després del temporal. Ajuts que a banda d'econòmics també seran de caire tècnic i de personal. Per la seva banda, l'alcalde David Bote ha recordat que la ciutat va demanar ser declarada zona greument afectada per emergència de protecció civil i ha destacat que ja s'han iniciat tràmits per rebre aquests ajuts.

Mataró és la primera ciutat que acull l'exposició "Qüestió de temps". Una mostra que té com a activitat principal un iglú de 5 metres de diàmetre que és escenari d'un escape room que es podrà ferfins diumenge dia 1 de març. Dins de l'espai es fan 5 proves d’habilitat i reflexió, que volen mostrar que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió de tothom. L’activitat dura uns 15 minuts i està dinamitzada per un educador. Una prova que la presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha fet acompanyada de l'alcalde David Bote i dels diputats de la Diputació i regidors de l'Ajuntament de Mataró, Xesco Gomar i Francesc Teixidó.

L’exposició també consta d’un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Informa: C.Sánchez