La Diputació de Barcelona demana als Ajuntaments que no paguin el deute que els reclama Endesa

La Diputació de Barcelona demana als Ajuntaments de la demarcació que no paguin el deute que els reclama Endesa. La presidenta de l’ens, Núria Marín, ha reunit aquest migdia als 148 alcaldes dels municipis que formen part de la Diputació per buscar una resposta conjunta, tal i com va plantejar fa dos dies la Generalitat amb les quatre diputacions, la Federació de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector. Marín ha volgut remarcar que cal tranquil•litat entre els municipis i que la Generalitat ha de liderar la resposta a Endesa, després que aquesta enviés una carta a les administracions proposant el copagament del 50 per cent del deute que els genera els impagaments de les factures provinents de famílies vulnerables. 

Des de l’Ajuntament de Mataró, l’alcalde David Bote, ha assistit a la reunió i s’ha volgut pronunciar respecte a la proposta que els feia la Diputació d’emetre una resposta conjunta. Creu que Endesa ha de moure fitxa amb la Generalitat i els ajuntaments fer pinya davant del que els proposin.

Endesa a principis del mes d’agost va fer públics alguns dels municipis que més deute acumulen a l’empresa. Mataró es registra com al vuitè municipi català en aquesta llista amb 363.156 euros de deute, provinents dels 402 contractes vulnerables que diu Endesa tenir a la ciutat. Bote s’ha mostrat també molt contundent a l’hora de no cedir a la proposta que els feia la companyia elèctrica. 

La formació d’Esquerra Republicana a Mataró ja ha emès un comunicat aquest mateix matí assegurant que s’ha de dir “no al xantatge que Endesa vol sotmetre als ajuntaments catalans”. En el comunicat també defensen l’aplicació de la Llei de Pobresa Energètica que es va aprovar pel Parlament de Catalunya l’any 2015. Una defensa que també es recolza des de la Diputació de Barcelona. 

Informa: M.Gómez / La Xarxa