La CUP vol que el Parlament torni a aprovar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional

El grup municipal de la CUP presenta una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament de Mataró insti al Parlament de Catalunya a tornar aprovar les 46 lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional les últimes legislatures. Una iniciativa que ha posat en marxa la formació independentista a tots els ajuntaments de Catalunya on té representació. En cas d’aprovar-se aquesta Declaració Institucional en Junta de Portaveus, també s’instarà al Govern de la Generalitat (un cop estigui constituït) a disposar dels recursos necessaris per desenvolupar aquestes lleis el més ràpid possible per donar resposta als problemes socials. 

Una proposta que divendres, els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament van posar en coneixement del Degà dels Jutjats de Mataró. Una acció per instar a la justícia a seguir el mandat de la població catalana.

Entre les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional que volen que es tornin a aprovar hi ha Llei d’emergència habitacional, Llei d’emergència energètica, la Llei d’igualtat entre homes i dones o la Llei de dipòsits bancaris.

 

Informa: S.Ruiz