La CUP planta una urna de ferro plena de vots pel sí davant dels jutjats

Plantar una urna de ferro plena de vots a favor del Sí a la independència davant dels Jutjats de Mataró com a símbol de democràcia. Això és el que van fer dissabte passat una quarantena de militants de la CUP per animar els veïns de la ciutat a votar al referèndum de l’1 d’octubre i per deixar clar que les votacions es faran "tant sí com no", van assegurar, conscients que la Generalitat té el govern de Mariano Rajoy en contra. 

I es faran les votacions – afirmen – malgrat la repressió ordenada pel Tribunal Constitucional, que el passat 7 de setembre va ordenar la suspensió del referèndum per considerar-lo il·legal. D’aquí, que hagin plantat aquesta urna de ferro, pintada de blanc i plena de paperetes amb el Sí a la independència, un símbol de la llibertat i de l'expressió democràtica.

L’acte de dissabte va reunir el líder de la CUP a Mataró, Juli Cuéllar, i d’altres representants del partit, com Joan Jubany, Xavier Safont-Tria i Toni López, autor d’aquesta urna simbòlica,  que encara es pot veure davant de la gran escultura amb la paraula Justícia que hi ha davant dels Jutjats de Mataró.