La Covid-19 obliga a suspendre la Fira de Nadal d’enguany

Malgrat estudiar diferents alternatives, l'Ajuntament de Mataró ha considerat oportú no celebrar la Fira tenint en compte l'evolució de la pandèmia

Fira de Nadal de Mataró

El 2020 tampoc podrà comptar amb la tradicional Fira de Nadal que cada any omple de llum la Plaça de Santa Anna durant les festes. Després d’un temps estudiant si es podia tirar endavant o no, l’Ajuntament de Mataró ha acabat optant per la seva suspensió tenint en compte l’evolució de la pandèmia.

Abans d’arribar a aquesta conclusió, el consistori va comunicar als representants de l’Associació de la Fira de Nadal una alternativa adaptada al context actual per mantenir-la. Tal com explica la regidora de Promoció Econòmica, Núria Moreno, el pla B consistia en celebrar-la a l’espai firal del Nou Parc Central reduint dates i horaris, amb un circuit delimitat i indicacions de Protecció Civil.  

Tot i que aquesta opció complia amb tots els requeriments per evitar la propagació del coronavirus i també amb la validació inicial del Comitè tècnic d’emergència, finalment els indicadors epidemiològics han obligat a fer marxa enrere.

Una altra de les reformulacions que es va proposar consistia en que els establiments comercials del Centre acollissin els articles dels paradistes dins de les seves botigues o en els seus aparadors. A més, també es va idear la creació d’un directori d’expositors de la Fira a la web municipal. Dues iniciatives que els paradistes no van veure amb bons ulls i que van quedar descartades.

Informa: L.Sanmiquel