La Comissió Informativa del Rengle vol buscar mecanismes per evitar una situació similar

La Comissió Informativa de l'edifici del Rengle exposarà en un ple extraordinari les conclusions de la investigació del sobrecost en la construcció de l'immoble. El president de la Comissió, el popular Jose Manuel López, ha destacat en una entrevista al Mataró al Dia  el més d'un milió 600 mil euros destinats als fonaments. Una despesa que respon a una suposada contaminació del terra que hauria requerit més pressupost. L'Oficina Antifrau però, ha assegurat que aquesta contaminació no ha quedat justificada, com tampoc la despesa que ha comportat. D'altra banda, el pressupost de l'edifici va ser de més de 23 milions d'euros, però a aquesta despesa cal sumar-hi la hipoteca de més de 21 milions d'euros que es va demanar per finançar-lo.

Un altre dels elements que s'ha esclarit arran de la investigació és que la direcció de les obres de l'edifici del Rengle en tot moment va anar a càrrec d'una empresa externa a PUMSA i a l'Ajuntament però no sempre de la mateixa i això va ser clau per tirar endavant els fonaments. La primera empresa, que va guanyar un concurs públic per a l'execució de les obres, va aturar els treballs arran d'aquestes despeses extres dels fonaments. Un cop va finalitzar el seu contracte, la constructora no va ser renovada i una segona empresa va ocupar la direcció de les obres. El president de la Comissió, Jose Manuel López, alerta que les despeses pels fonaments mai van passar pel Consell d'Administració de PUMSA tot i que el canvi d'empresa si que va ser aprovat.

Aquestes i altres conclusions es presentaran de nou a l'Oficina Antifrau, que podria tornar a portar el cas a la Fiscalia com ja va passar a finals del 2015, tot i que a principis de 2016 va determinar que no veia indicis de delicte. Una de les voluntats la Comissió Informativa de l'edifici del Rengle és que l'ajuntament estableixi mecanismes perquè una situació d'aquestes característiques no es pugui tornar a produir.

 

Informa: C.Sánchez