L’oposició porta al Ple el ‘topless’ a les piscines, la mobilitat ferroviària i els microcrèdits a pimes

Les formacions de l’oposició al govern arriben al Ple ordinari del mes de juny carregades de propostes. Des d’Esquerra Republicana – MÉS a Mataró parlen de piscines i és per això que reclamen regular l’ús i normatives d’aquests espais perquè es permeti el ‘topless’, una pràctica que consisteix a anar amb els pits nus. Els republicans consideren que, el fet que no es permeti aquesta pràctica a les piscines públiques, genera una discriminació de gènere i és per aquest motiu que demanen que es pengin cartells visibles per anunciar-ne l’autorització. Una iniciativa que també traslladen als clubs i instal·lacions esportives privades.

Des de la bancada de Junts per Mataró reclamen millorar la mobilitat ferroviària entre la capital del Maresme i Barcelona. Així, la Proposta de Resolució que plantegen aquest dijous posa sobre la taula dues línies d’acció. La primera millorar la capacitat dels trens per incrementar el nombre de viatgers per cada trajecte i la segona promoure un estudi i plantejament d’una futura infraestructura ferroviària, diuen, que faci de Mataró, el municipi que lideri la mobilitat comarcal.

Per últim, i no menys important, la formació de Ciutadans arriba a aquesta sessió amb la intenció de rebre tots els suports per estudiar la concessió de microcrèdits destinats a la digitalització de comerços, autònoms i pimes de la ciutat. L’aposta del grup polític és ajudar-los a la recuperació després de la pandèmia del coronavirus, però també de cara a futurs rebrots, altres pandèmies o, fins i tot, crear avantatges competitives respecte a altres ciutats. Una mesura que també vol fomentar el teixit comercial i empresarial del municipi a través de la formació en temes de venda, promoció i distribució per internet. 

Informa: M.Gómez