L’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 a Mataró és d’11 milions d’euros

L’Ajuntament es veu obligat a fer una nova modificació del pressupost del 2020 i mobilitza 6,6 milions d’euros dels comptes generals

La pandèmia de la Covid-19 ha trencat totes les previsions econòmiques del 2020. I per això els governs han hagut de fer modificacions pressupostàries al llarg dels mesos derivades de les accions preses per minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia sanitària ja no només als ciutadans sinó també als sectors econòmics més afectats. La ciutat de Mataró xifra en 11 milions d’euros l’impacte de la crisi sanitària al municipi. Un càlcul que ha obligat a l’Ajuntament, de nou, a modificar el pressupost del 2020 i per això ha mobilitzat 6,6 milions d’euros més dels comptes generals. Així ho explicava el regidor d’Administració, Juan Carlos Jerez, durant el Ple Municipal Ordinari del mes de desembre.  La modificació permetrà augmentar el crèdit del fons Covid a despeses provocades per la situació de crisi a través dels diners del romanent de tresoreria de l’any passat. Es vol atendre també altres dèficits provocats per la pandèmia com els més de 2,5 milions pel Mataró Bus o altres accions contemplades a la Taula de Reconstrucció per valor de 530 mil euros. Uns diners que, en definitiva, el govern vol fer servir per ajustar els comptes municipals.

En aquesta modificació del pressupost l’Ajuntament també contempla el pagament de la indemnització a la Fundació Mare Nostra. Una xifra que s’enfila fins a gairebé el milió d’euros. A més, el consistori també vol adquirir la finca Mas Miralles del barri de Cerdanyola de la qual en tenia el 10 per cent i que ara adquirirà del tot, ha explicat Jerez, per reservar el terreny i “esponjar el barri”, evitant així, la construcció de 44 habitatges.

El 16 de juliol de 2020 l’Ajuntament de Mataró va fer una primera modificació de crèdit del pressupost per aquest exercici. Diners que van permetre en aquell moment ajustar la despesa i dotar de crèdit pressupostari les despeses urgents que no disposaven de diners suficients. Llavors també es va crear un fons de contingència per la Covid-19 per gairebé 1,3 milions d’euros i un fons pel Pla de Reconstrucció  Social i Econòmica per un import total de 3,5 milions d’euros.

Informa: M.Gómez