L’Escola Joan Coromines té el nou edifici més a prop

El Ple Municipal de gener ha aprovat cedir els terrenys de l’Eix Herrera al Departament d’Ensenyament per procedir a licitar les obres de la construcció del nou edifici per l’escola Joan Coromines. Segons els terminis que ja s’havien anunciat el mes de juliol, la cessió dels terrenys s’ha complert en el temps previst, tot i que ara serà el moment d’esperar si hi ha prou finançament per engegar el projecte. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha recordat que la zona ja ha estat urbanitzada i que queda exclosa de l’àmbit de la disposició la xemeneia catalogada.

De fet, des de Serveis Territorials (SSTT) aquest edifici és una de les seves obres prioritàries, al costat de l’edifici de l’Institut Cinc Sénies. El mes de juliol el director de SSTT, Pere Masó, ja va afirmar que en menys de quatre anys no es preveu que cap d’aquests dos edificis es pugui començar a desenvolupar. Per fer-ho, caldria que les inversions estiguessin contemplades als pressupostos de 2019 o 2020.  

Tot i que l’oposició no va dubtar en votar a favor de la cessió els terrenys de l’Eix Herrera algunes formacions van preferir intervenir al Ple per deixat constància del seu malestar pel retard amb què arribarà la construcció d’aquest edifici.

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha aprofitat aquest tema al Ple Municipal per recordar que també s’ha de fer la cessió del solar de les Cinc Sénies per a la construcció definitiva de l’institut, que recordem ara mateix només tenen cedit al solar per a barracons. Jerez també ha mencionat el solar Ernest Lluc per al futur institut d’FP Dual, que ha dit que ja està a disposició de la Generalitat perquè s’ha finalitzat la seva urbanització.

Informa: M.Gómez