L’alcalde demana reactivar la regió metropolitana

Mataró demana que es reactivi el projecte de la Regió Metropolitana de Barcelona per traçar línies d'actuació conjuntes en diversos àmbits. Segons l'alcalde de Mataró, David Bote, crear polítiques públiques conjuntes en matèria d'ocupació, habitatge, mobilitat o seguretat, podria ser molt beneficiós per totes aquelles ciutats i municipis que conformen la regió metropolitana. En aquest sentit l'alcalde afirma que ja han demanat per carta al conseller que es reactivi el projecte. Per altra banda, també explica que des del govern han iniciat una ronda de contactes amb altres alcaldes i alcaldesses de la Regió Metropolitana per empènyer conjuntament cap a aquesta direcció.

Per exemple, un dels últims casos que va generar crítiques en aquest sentit va ser la creació dels nous títols de transport públic anunciats per l'ATM. Uns títols que ja en el seu moment l'ajuntament va denunciar que haurien d'haver estat consensuats amb la resta de municipis que conformen la regió metropolitana, per tal de buscar una opció que anés d'acord amb les necessitats també de tots aquests ciutadans.

La regió metropolitana està conformada per 7 comarques: el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Garraf, els dos vallesos i l'Alt Penedès.

Informa: A.Gual