L’Ajuntament recull la normativa de la fase 1 segons l’activitat dels comerços

Tots els comerços que tenien dubtes respecte a la normativa de desconfinament, ara ho tenen més fàcil. Des del Servei de Protecció Civil i Salut de l’Ajuntament han elaborat fins a onze documents amb les condicions específiques que comerços i establiments de la ciutat han d’acatar aquests dies, en fase 1 de la desescalada. Així ho ha treballat el consistori amb l’objectiu de garantir que totes les activitats que es tirin endavant a la ciutat es portin a terme amb les mesures preventives i de seguretat, per evitar la propagació del coronavirus.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha treballat amb les especificacions de cada activitat com les dels centres de tatuatge, micropigmentació i pírcing, els centres esportius, els de cosmètica i perfumeria, l’hostaleria i restauració i els comerços de joieria. També ha detallat el document en funció dels establiments de mobles i reformes de la llar, les parades d’alimentació als mercats no sedentaris, les perruqueries, barberies i centres d’estètica, tots aquells relacionats amb la telefonia, la tecnologia, les llibreries, papereries i la cultura, els del tèxtil i calçat o els de venda d’animals de companyia.

El que no té en compte aquesta documentació és, precisament, els comerços d’alimentació, en els que l’Ajuntament els recorda que han de seguir les mateixes directrius que han seguit fins ara. Recordem que aquests no han hagut d’aturar la seva activitat durant el confinament.

Tot i això, si persisteixen els dubtes, l’Ajuntament enviarà agents de suport a les botigues i establiments per aclarir-los i posa a disposició el correu electrònic salutpublica@ajmataro.cat per qualsevol mena de consulta. Aquests onze documents s’aniran adaptant a les normes que s’apliquin durant les fases següents de la desescalada.

Informa: M.Gómez