L’Ajuntament planteja un reajustament del pressupost de Cultura de més 240 mil euros

Cultura, la principal afectada del pla de reajustament de l’Ajuntament. En total es preveu retallar més de 240.000 euros, entre diferents projectes culturals de la ciutat. La retallada més important és per Les Santes, que veurà disminuït el seu pressupost en 92.000 euros. Segons va explicar l’alcalde David Bote i el regidor d’administració i bon govern Juan Carlos Jerez, aquesta reducció de la despesa s’aconseguirà amb l’optimització d’espais i racionalització de la durada. La previsió és que hi hagi menys temps d’espera entre concerts per així treure un major rendiment dels escenaris i reduir la despesa d’infraestructura. A més, aquesta optimització d’espais asseguren que també tindrà un impacte sobre els costos de la seguretat privada de Les Santes, que segons expliquen és una de les partides més importants de la festa major.

Altres projectes afectats pel Pla de Racionalització són la Casa dels Artistes i la biblioteca del centre. Tots dos projectes han quedat ajornats i suposen un estalvi de 42.000 euros en el cas de la Casa dels Artistes i de 36.000 euros pel que fa a la biblioteca que ha d’anar ubicada on hi havia la biblioteca de la Fundació Iluro.

Similar al cas de Les Santes, també es preveu concentrar les activitats dels festivals de música antiga i jazz que ha de permetre una reducció de costos de 33.000 euros.

La regidora de Cultura, Maria José Pérez, assegura que, tot i aquesta reducció de la despesa, es mantindrà la qualitat de l’oferta cultural de la ciutat.

També es preveu estalviar 24.500 euros per la reducció de les activitats d’arqueologia per rebaixa de subvencions i 14.100 euros amb l’eliminació de publicacions en paper.

En total, el Pla de Racionalització, contempla una reducció de 1’24 milions d’euros en diverses àrees. Entre d’altres, es preveu una reducció de les despeses de manteniment d’asfalt, enllumenat i voreres, entre d’altres, per valor de gairebé 579 mil euros que es tradueixen en un augment de les inversions en aquests àmbits. També s’estalviaran 189 mil euros internalitzant estudis i consultories i reduint l’aportació econòmica a grups municipals.

 

Informa: S.Ruiz