L’Ajuntament no té decidit si cedirà el superàvit a l’Estat

Ajuntament

L'Ajuntament de Mataró decidirà a finals d'agost si finalment accepta la proposta que el govern central ha fet a les administracions locals i cedeix el seu superàvit. Així ho ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual el regidor d'Administració i Bon Govern Juan Carlos Jerez, qui ha afirmat que tot i que el què planteja el govern de Pedro Sánchez pot ser una bona idea, per Mataró queda molt limitada.

Recordem que la proposta feta pel govern espanyol i avalada per la Federació Espanyola de Municipis, planteja als ajuntaments transferir el seu superàvit a les arques de l'Estat amb l'opció que aquest els retorni el 35% d'aquests diners entre 2020 i 2021 per lluitar contra els efectes de la covid-19. En el cas de la ciutat això es traduiria amb una transferència de 3,1 milions d'euros, que corresponen al superàvit de 2019 i un retorn, entre 2020 i 2021 de poc més d'un milió d'euros.

Jerez però, també s'ha mostrat crític amb la mesura i ha lamentat que una vegada més hagin de ser els ajuntaments (que sempre compleixen amb els números), el que hagin d'eixugar el dèficit de l'Estat i de les administracions autonòmiques.

Finalment, Jerez ha reclamat una fórmula per millorar l'estatus de les administracions locals i situar-les on es mereixen. En aquest sentit, el regidor mataroní ha comentat que es tracta d'una de les assignatures pendents de la democràcia espanyola.

 

Informa: A.Gual/Ll.Arcal