L’Ajuntament no pujarà el 0,9% de les retribucions als càrrecs polítics el 2021 

La mesura afecta l’Alcalde, als regidors i als càrrecs de confiança de l’Ajuntament de Mataró i suposa un estalvi de pràcticament 13 mil euros

L’Ajuntament de Mataró ha acordat en Junta de Portaveus, no aplicar l’increment del 0,9% de les retribucions i indemnitzacions previst per aquest any 2021. Les forces polítiques del consistori ho han acordat per unanimitat en una Declaració Institucional conjunta i amb la voluntat de seguir contribuint a la reconstrucció social i econòmica de la ciutat, especialment contemplant les despeses que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 al municipi.

L’increment del 0,9% en les retribucions i indemnitzacions està previst als Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2021, però amb aquest acord municipal no s’aplicarà ni a l’Alcalde, ni als regidors del consistori, ni tampoc al personal eventual de l’Ajuntament, que són els tres càrrecs de confiança que té en aquests moments Mataró. I la mesura es fa efectiva retroactivament des de l’1 de gener de 2021. Amb la paralització d’aquesta pujada, doncs, la ciutat deixarà de pagar a aquests càrrecs electes la suma total de 12.701,49 euros aquest any. La Declaració Institucional s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups i el govern s’ha mostrat satisfet i orgullós.

Des de l’oposició, però, tot i estar d’acord amb la moció, no tots han tingut la mateixa opinió i els grups municipals d’Esquerra Republicana i Junts per Mataró han aprofitat per recordar que el govern havia promès rebaixar-se el sou un 10% durant el 2020 i que encara no ho ha fet. 

Segons el text del document, en el Ple extraordinari del 9 de juliol de 2019 es va determinar el dret als regidors de percebre retribucions per dedicació o indemnitzacions per assistir a òrgans col·legiats, sempre amb les variacions registrades a les lleis de pressupostos. Una situació que afecta de la mateixa manera al personal eventual, que tampoc aplicarà aquesta pujada del 0,9%.

Informa: M.Gómez