L’Ajuntament limitarà l’horari d’ús de les places Pepa Maca i Joan XXIII

El consistori limitarà l'horari d'ús de les Places Pepa Maca al barri de l'Escorxador i Joan XXIII a Rocafonda, per tal de lluitar contra la inseguretat i afavorir la convivència. Així ho va aprovar per decret el govern, que espera ara, que amb aquesta mesura es puguin resoldre alguns dels problemes que es generaven entorn d'aquests espais, sobretot per les queixes dels veïns. Amb aquesta nova normativa inclosa ara dins l'Ordenança Municipal de Civisme es prohibirà fer en aquestes dues places qualsevol activitat que generi soroll, com jugar, beure, escoltar música o parlar amb veu alta, des de les 11 de la nit i fins a les 8 del matí. Explica el regidor de seguretat ciutadana, Juan Carlos Jerez, que s'han triat aquests dos espais, perquè per la seva tipologia, en trobar-se entre blocs de pisos, són els que més queixes generen durant les nits.

La mesura, que era un compromís amb les entitats veïnals, es posarà en marxa en els pròxims dies amb la instal·lació de cartells. La intenció és, a la llarga, aplicar mesures sancionadores a qui incompleixi la normativa, tot i que primer, com afirmà el regidor, caldrà explicar-la bé a les comunitats de veïns. A banda de la senyalització que explicarà aquesta nova normativa, també s'instal·laran sensors acústics, que avisaran directament a la policia quan se superi una xifra determinada de decibels.

En aquesta mateixa línia, afirmava Juan Carlos Jerez, que en el futur, i en matèria de seguretat i convivència, s'està estudiant instal·lar càmeres de videovigilància en carrers per a vianants i també a la zona d'oci.