L’Ajuntament insta a la Generalitat a replantejar el trasllat de la Fundació TIC Salut Social

La Junta de Portaveus ha aprovat que el consistori mataroní insti al Govern de la Generalitat a replantejar-se el trasllat de la Fundació TIC Salut Social del TecnoCampus a l’Edifici Salvany de Barcelona. La Declaració Institucional, presentada pel grup municipal del PSC, també insta al govern català que asseguri la cohesió territorial descentralitzant projectes. Una proposta que ha tingut els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Junts per Mataró que s’hi ha abstingut.

El portaveu del PSC, Xesco Gomar, ha explicat que la Generalitat va mostrar-se contrària en tot moment a la proposta dels socialistes de cedir espais gratuïts per ubicar-hi la Fundació. Gomar també lamentat l’abstenció de Junts per Mataró.

Tot i el vot positiu d’ERC-MES a la DI, el portaveu republicà, Francesc Teixidó, ha assegurat que durant el temps que l’entitat ha estat a Mataró, des de l’Ajuntament no s’ha contribuït a crear una relació entre TIC Salut Social i la ciutat que hagués ajudat a impedir la seva marxa de la capital del Maresme.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela, ha explicat que són contraris a la decisió de la Generalitat de traslladar la Fundació per motius d’eficiència. Canela explica, però, l’abstenció de la seva formació al·legant que considera que la proposta dels socialistes arriba tard. Creu que s’hauria d’haver buscat en el seu moment un pacte de ciutat per evitar el trasllat.

El Patronat de la Fundació TIC Salut Social va aprovar a finals del mes d’octubre el trasllat de l’entitat per “centralitzar i compartir recursos comuns i optimitzar l’eficiència i la sostenibilitat”.

 

Informa: S.Ruiz