L’Ajuntament demana més ajuts pels autònoms i les petites empreses

La DI presentada pel PSC reclama a la Generalitat que utilitzi el superàvit de 891 milions d’euros i al govern espanyol que estudiï noves mesures fiscals

Imatge: Mataró Audiovisual

L’Ajuntament reclama noves mesures tant a la Generalitat com al govern d’Espanya per ajudar a autònoms i petites empreses a pal·liar els efectes de la crisi econòmica. Així ho va aprovar la Junta de Portaveus arran d’una Declaració Institucional presentada pel PSC, amb els vots a favor d’En Comú Podem i Ciutadans i els vots en contra d’ERC-MES i Junts per Mataró. Per una banda, el text demana al govern espanyol que estudiï noves mesures fiscals i ajuts directes per autònoms i petites empreses. Per altra banda, la Declaració Institucional també insta a la Generalitat a mobilitzar el superàvit de 891 milions d’euros per donar ajuts i compensacions als sectors afectats. Uns ajuts que els socialistes creuen que han de passar per les bonificacions fiscals i els ajuts a fons perdut i no per les moratòries i els crèdits.

Tant ERC-MES com Junts per Mataró van presentar esmenes al text, que no van prosperar. El portaveu d’ERC-MES, Francesc Teixidó, explica que l’esmena complementava el text aprovat afegint una instància al govern espanyol demanant que atorgui ajuts directes perquè les petites empreses i autònoms per cobrir les pèrdues que han tingut, en la línia d’altres països europeus.

D’altra banda el portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela, s’ha queixat per xarxes que el text aprovat no insta al govern d’Espanya a suspendre la pujada de les quotes dels autònoms, no demana que es resolguin els problemes d’accessibilitat al SEPE o que tampoc es reclamin solucions per a les persones que es troben a l’atur però que fa mesos que no han cobrat la prestació.