×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’Ajuntament celebra el primer Ple Municipal telemàtic de la història

Per primera vegada a la història política de la ciutat, el Ple Municipal s’ha fet telemàticament. Les conseqüències de la pandèmia del coronavirus no poden evitar que s’avanci en la gestió política però sí que deixen imatges com les que hem vist aquest dimecres: els 26 regidors del consistori mataroní, l’alcalde de la ciutat, la secretària en funcions i l’interventor cadascú a casa seva, però presents en aquest Ple Municipal Extraordinari i urgent fet a través de videoconferència. Una sessió que ha començat amb un minut de silenci i una intervenció per part de tots els portaveus municipals. De fet, el Ple ha estat curt però no per això més fàcil: s’ha començat amb mitja hora de retard, alguns regidors han entrat i sortit en repetides ocasions de la sessió i d’altres, se’ls ha vist desenfocats en tot moment. Ha estat el cas del portaveu dels socialistes, Xesco Gomar, que en la seva intervenció ha volgut enviar tres missatges molt clars: esperança, agraïment i aprenentatge.

Missatges que han arribat també per part del seu soci de govern. Sarai Martínez, portaveu d’En Comú Podem a Mataró, ha afegit que els grups municipals de la ciutat han estat capaços d’unir-se per una situació com la de la Covid-19 i que, més enllà de les ideologies, ha dit, cal remar ara en la mateixa direcció. L’agraïment al personal sanitari, de neteja, als supermercats, als transports públics, a la seguretat o als mitjans de comunicació ha estat reiterat per totes les formacions polítiques. Les de l’oposició, a més, han volgut mostrar-se receptives a l’hora de treballar conjuntament amb el govern. Alguns fins i tot, com Esquerra Republicana, han desafiat al govern a aconseguir el millor pla de reactivació econòmica per Mataró.  Des de Junts per Mataró i Ciutadans han estirat la mà a socialistes i comuns per treballar plegats.

L’alcalde ha volgut dirigir unes paraules als mataronins. Els ha demanat resistència, unitat, compromís, responsabilitat social i disciplina i els ha assegurat que des del consistori estaran a l’altura quan s’hagi d’afrontar la situació econòmica, social, global i local, ha dit, que arribarà.

Informa: M.Gómez