L’actuació policial dels darrers dies i la neutralitat institucional, a debat al Ple

Ple Municipal

El Ple Municipal de juny arriba amb 35 punts a l’ordre del dia. Una Sessió que està prevista per aquesta tarda i en la que en destaquen punts com la proposta de resolució que planteja CiU perquè Mataró s’involucri activament amb el moviment Special Olympics. Per la seva banda ERC-MES planteja promocionar la música en viu a la ciutat i per això també en planteja una Proposta de Resolució, com ho fa també Ciutadans que creu que s’ha de garantir el respecte i la neutralitat institucional en els edificis públics, els espais públics i el mobiliari urbà. 

A més a més es donarà compte de l’aprovació del Pla Local d’Habitatge de Mataró aprovat en Junta de Govern Local aquest passat dilluns i es posaran sobre la taula els imports del Pla Director de les Àrees de Jocs Infantils i el Pla Director de l’Enllumenat Públic de la ciutat que sumats pugen més de 8 milions d’euros.

En el torn de precs i preguntes tornen a l’escenari les de CiU, que havien decidit no presentar-ne fins a dia d’avui que ho han fet, diuen, per la rellevància de les informacions. Així la mateixa formació pregunta al govern sobre l’actuació de la Policia Local a la platja de Mataró  durant l’acció de la plantada de creus, mateixa temàtica per la que pregunta PxC. ERC i CiU també se centren en la gestió i mesures que es van prendre per la manifestació unionista del dissabte passat. Per la seva banda ICV-EUiA pregunta com està l’estudi de crear una funerària municipal a la ciutat aprovat ara fa un any i Volem Mataró demana al govern l’aixecament de les vies del tramvia que han sortit amb les obres de l’Avinguda Puig i Cadafalch.

L’Audiència Prèvia d’aquest Ple està prevista deu minuts abans del que és habitual, a les 18.20h. Tot i això, no hi ha intervencions demanades a hores d’ara. Així que s’obrirà el torn de preguntes al públic que assisteixi en aquells moments al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

Informa: M.Gómez