L'últim Ple de mandat acomiada a quatre formacions polítiques i dirigents històrics

L'últim Ple de mandat acomiada a quatre formacions polítiques i dirigents històrics

Llargs aplaudiments i una foto final amb tots els regidors i regidores i l’alcalde, tots ells ja en funcions. Així ha acabat poc abans de les deu del vespre el Ple Municipal del mes de Juny d’aquest dimecres. Una sessió que, sense punts a l’ordre del dia i sense gestor dels minuts, l’Alcalde en funcions, David Bote, ha moderat les intervencions de tots i també les ha tancat, amb una reflexió política i un agraïment a tots els qui han treballat per la ciutat. 19 dels 27 regidors han pres la paraula durant la sessió i la majoria han donat les gràcies a la resta de formacions polítiques, companys de partit i funcionaris de l’Ajuntament, amb qui tots han coincidit, que han après moltes coses. Aquest últim Ple ha dit adéu a formacions com VOLEMataró, el Partit Popular, la CUP i Plataforma per Catalunya.

Un ple que també ha acomiadat a líders amb llarga trajectòria a l’Ajuntament com el propi José Manuel López del Partit Popular, Joaquim Fernàndez de CiU o Esteve Martínez d’ICV-EUiA. Emocions i alguna llàgrima també de José Luís Calzada del Partit Popular però en especial de Juan Carlos Ferrando, de Ciutadans. Aquest últim, el més afectat, quan ha parlat de la seva família i de la figura de “pare absent”, ha dit, que ha hagut d’assumir a conseqüència de la política.

Molts dels regidors han volgut esmentar la pèrdua del regidor socialista Joan Vinzo en aquest passat mandat, però els qui han anat més endarrera, com José Manuel López, també ha recordat a Oriol Batista, que també va morir quan era regidor socialista a causa d’una llarga malaltia.

Un Ple Municipal de comiat que emplaça als qui van sortir escollits a les eleccions municipals del mes de maig a assistir aquest proper dissabte, 15 de juny, al Ple Extraordinari de Constitució de l’Ajuntament de Mataró per la propera legislatura 2019-2023.

M.Gómez