Junts per Mataró vol la ciutat a l'Associació per l'Energia Pública

Un dels objectius de l’ens és aconseguir municipalitzar la gestió energètica i produir energies renovables

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) vol trencar amb el sistema actual de consum energètic, majoritàriament a través de combustibles fòssils i dependent de les centrals nuclears. Aquesta transició energètica que defensa l’ens supramunicipal vol garantir el dret social a l’accés a l’energia a més de desenvolupar eines tecnològiques per gestionar l’energia de manera més efectiva. És per això que aposta per municipalitzar la gestió energètica i produir energies renovables  amb un model, diuen, “just, democràtic i sostenible”.

Ara, la formació de Junts per Mataró, proposa que la ciutat s’adhereixi a aquesta associació. Consideren que seria una bona manera de reduir la pobresa energètica i facilitar que les empreses i entitats del territori es generin la seva pròpia energia verda.

L’Associació de Municipis es va crear el 20 de juliol passat i en formen part la Xarxa per la Sobirania Energètica, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i 50 municipis d’arreu de Catalunya.

La proposta d’adhesió la porta al Ple d’aquest mes de gener la formació de Junts per Mataró i haurà de ser votada per majoria per fer-se efectiva. En aquesta mateixa sessió Junts per Mataró també preguntarà sobre el Cafè Nou i les superfícies de zones verdes de la ciutat.

Informa: M.Gómez