Junts per Mataró proposa un govern local d’unitat per afrontar la crisi derivada de la Covid-19

Junts per Mataró proposa un govern local d’unitat per afrontar la crisi derivada de la Covid-19

El grup municipal de Junts per Mataró demana la creació d’un “govern local d’unitat” amb tots els grups municipals que treballi conjuntament per evitar una crisi econòmica i social arran de la crisi sanitària de la Covid-19. D’aquesta manera, demanen que els portaveus dels grups de l’oposició puguin participar de les decisions que es prenguin des del govern, però sense que se’ls atorgui “cap cartera ni delegació”. El cap del grup municipal de Junts per Mataró considera que anar plegats afavorirà que la societat civil se senti interpel·lada a ajudar. En aquest sentit, des de Junts per Mataró també proposen la creació d’una Taula de Ciutat on, a més de les formacions polítiques, hi hagi representants del sector econòmic i social de Mataró. 

Per poder ajudar a les persones amb dificultats econòmiques, Junts per Mataró planteja que l’Ajuntament estableixi un ingrés mínim per ajudar a les famílies sense ingressos o ingressos baixos. D’altra banda, també creuen necessari un gran pacte de ciutat que ajudi a que no es destrueixi el teixit productiu de la ciutat. En aquest sentit, Canela proposa que s’incentivi la promoció de ciutat, que l’Ajuntament faci de mediador entre propietaris de locals i comerciants per trobar una solució respecte als lloguers o que s’estudiï concedir possibles excepcions tributaries. De fet, en la carta enviada a la resta de formacions plantegen també una modificació de les ordenances fiscals per destinar més recursos a qui més ho necessiti i reduir la pressió fiscal als sectors econòmics més afectats. 

Amb tot, la formació planteja una modificació immediata del pressupost per adequar-lo a la situació actual i que s’estudiï si es poden estalviar recursos econòmics en activitats municipals no prioritàries. 

D’altra banda, també demanen que s’exigeixi tant a la Generalitat com al govern espanyol modifiquin les lleis que “encotillen” els governs locals. Creuen que temps de crisi s’hauria de permetre als ajuntaments fer dèficit si és necessari. 

Informa: S.Ruiz